Indkøb for 6-8 personer:

500g hakket oksekød
500g frosne ærter
500g g frosne majs
500g basmati- eller jasminris
1-3 thesker knust chili – kan erstattes/kombineres med friske chilier, Sambal Olek eller ligninende.
2 ds hakkede tomater
1 helt hvidløg
1-2 løg
Salt og peber
1½ l kogende vand
Olie til stegning

I en pæn stor gryde (6-8l) hælder man 2-3 spiseskefuld olie (gerne oliven-) og løg snittet til ca størrelse som et majskorn hældes i og steger til de er blanke. Nu er et godt tidspunkt at komme chilien i. Herefter kommes det hakkede kød i som brunes let. De to ds tomater hældes i og herefter ærter og majs i. Det skal nu bringes i kog igen. Imens pilles og snittes hvidløget (og det var et helt hvidløg..) og tilsættes. Risene skylles og kommes i. Man lader det lige hurtigt koge let op og tilsætter det kogende vand. Nu skrues der ned men der alligevel røres rundt ofte og HELT til bunds!!! Efter ca 20 min er risene kogt og retten klar til servering så snart det har den ønskede konsistens. Hvilket her i huset er ca som risengrød..:)

Ovenstående indkøbsliste kan bruges som den er – men anvend hvad man har og kan lide at sætte sammen.