Til 2 personer:

Lidt olie

Et løg
2-6 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
Salt og peber
Basilikum
500 g god pasta

Sæt en gryde over med vand til pastaen. Til denne portion 2-3 liter vand og kom 2-3 toppede spiseskefulde groft salt i når vandet koger. Det er ikke nødvendigt med olie i vandet men man SKAL huske at røre rundt (og helt i bunden..) flere gange undervejs til pastaen er færdig. Kog det efter anvisningen på posen til det er “al dente”. Bemærk lige at forskellig pasta opfører sig forskelligt under kogningen. Nogle gange skal kogetiden være som angivet – andre gange lidt kortere. Find et produkt fra en producent der passer jeres smag og prøv så forskellige kogetider til I rammer hvad der passer jer bedst.

Samtidigt med at I satte vand over kan I sætte en pande over. Kom lidt olie på en brugsvarm pande (jeg bruger helst den olivenolie man køber i Aldi den er billig og ok)

Løget snittes i små tern og steges på panden til de er klare (de må helst ikke karamelisere). Herefter tilsættes hvidløget skåret i den form man ønsker (selv synes jeg de smager godt i ikke for tynde skiver 🙂 ) men de må ikke få så længe at de bliver brændt så rør ofte og de skal højst have et par minutter på panden inden man kommer de hakkede tomater over. Skru ned for blusset når tomaterne er kommet på og lad det stå og småsimre imens pastaen bliver færdig. Hvis det varer for længe med pastaen kan I komme lidt pastavand i saucen (men husk at der så ikke skal saltes så meget – så vent med at krydre til allersidst)

Imens pastaen drypper af i dørslaget krydrer I saucen færdigt med salt og peber. Og kommer basilikum (oregano kan også bruges) Glem ikke at når der anvendes tørrede krydderier skal der anvendes lige så meget som hvis det var friskt!!! Og det er ganske meget når det f.eks er basilikum.

Herefter blandes pastaen i panden og der kan serveres. Brug en god friskrevet Parmesanost eller lignende til at rive over når portionen er anrettet på tallerknen.

Ovennævnte kan også bruges hvis man har stegt f.eks frikadeller – så bruger man så karameliseringen på panden og får derved yderligere smag i saucen.